«Lycke» av Mikaela Bley

28813039 Lycke var mitt første møte med svensk krim. Et spennende og intenst møte, men ikke avskrekkende i det hele tatt. Boken er både sår og vond uten å bli for sentimental.

Jeg som leser opplevde på et vis at jeg fortrengte sorgen som er tilstede i historien mye på samme måte som perspektivgiveren, Ellen Tamm. På baksiden av boken står det blant annet «Saken, som vekker smertefulle minner fra hennes egen fortid, gjør at Ellen er i ferd med å miste kontrollen… og på veien tvinges hun til å konfrontere sine egne demoner.» Og akkurat det synes jeg er veldig godt skrevet.

Jeg reagerte på at Ellen knipser med fingrene når hun blir engstelig eller nervøs, og det gjorde det hele mer virkelig for meg siden jeg gjør det samme under stress. Måten Ellen tenker på, resonnerer seg fremover i saken, er veldig interessant, og leseren får lov til å ta del i det hele samtidig som det er rom til å tenke litt selv. Allikevel syntes jeg det var vanskelig å gjette meg frem til løsningen, fordi det dukker hele tiden opp ny informasjon, nye inntrykk som kaster tvil over det jeg var så sikker på fem sider før.

«En utrolig sterk historie som du bare må lese i ett jafs. Du mistenker gud og hvermann.»
Sveriges Radio om Lycke


Lycke 
er et intenst stykke krim som beveger seg ganske hurtig fremover. Det er lite ventetid mellom øyeblikkene, selv om åtte dager er spredd ut over hele 349 sider. Språket er lett å følge, og et er brukt lite tid på å forklare hvor leseren er mer enn nok kapabel til å tenke selv, på lik linje med karakterene. Bley har klart å lage en troverdig karakter i Ellen Tamm, hvor vi får oppleve historien på nært hold samtidig som det er mulig å bevare et større bilde av helheten. 4 av 5 stjerner fra meg, og jeg vil gjerne lese mer Mikaela Bley, som i følge Goodreads er Liv, også med Ellen Tamm i spissen.

Reklamer

4 kommentarer om “«Lycke» av Mikaela Bley

  1. Dette hørtes ut som en veldig fin og litt annerledes bok! Den må jeg sette på leselista mi, det virker som en bok jeg kan like. Ønsker deg en fin start på uka som kommer, jeg setter pris på bloggen din 🙂

  2. Denne fikk jeg LYST til å lese! Jeg klemmer på tomlene mine når jeg er stressa for jeg kan ikke knipse, Hehe. Ønsker deg en god natt og håper du har en ny bok som venter på deg

    1. Tusen takk for det! Prøver å komme meg gjennom The Name of the Wind av Patrick Rothfuss, og Goat Mountain av David Vann for tiden, men det går litt treigt. God natt til deg også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s